Zaman


    " Arkanda bıraktığın şeyleri düşünme." (Simyacı)

  Zamanı geçmiş ile gelecek arasında sürüklemek en büyük uğraşımız oluyor çoğu zaman. Yaşanmışlıkları, yaşanacakların aynası olarak görmemiz en büyük zaafımız bana kalırsa. Şimdiki zamana odaklandığımızı düşündüğümüz her an, geçmişte sallanıyoruz aslında. Hayatımıza girecek yeniliklere karşı şüpheyle yaklaşıyoruz çünkü yenilikler gelirken, onların geçmişimizin günahlarını ayağımıza dolayacaklarını hissediyoruz. Yeniliğe attığımız bir kaç adımdan sonra da düşüp, hayal kırıklığı yaşayacağımıza inandırıyoruz kendimizi. Geçmişin yükleri hep bügünde ağırlık yapıyor ve geleceğe hafiflemiş bir ruh ile bakmamızı engelliyor. 
  Sürekli yanlış yapmaktan korkuyoruz. Atacağımız her yanlış adıma karşılık , etrafımıza hiç yıkılmayacağını sandığımız duvarlar örüyoruz. Her hata sonucunda o duvara bir tuğla daha ekleyerek kendimizi güvence altına aldığımızı düşünürken, ruhumuzu nasıl dört duvar arasına sıkıştırdığımızı göremeyecek kadar kör oluyoruz demek ki. Kendini koruma adı altına sığındıkça yapılan her hamle yaşamı köreltiyor ve hikayelerimiz oldukça sıkıcı bir hal almaya başlıyor. Sonunu tahmin ettiğimiz senaryolardan hiç hoşlanmadığımız halde, böyle bir senaryonun kurbanı oluveriyoruz. 
 Bana kalırsa bir senaryo akarken karşısına çıkan her yol ayrımını değerlendirmeli. Yanlış yolu seçmek korkutmamalı. Aksine yanlış sandıklarımız en büyük doğrularımız da olabilir. Tek düşünmemiz gereken gitmeyi tercih ettiğimizde, geri dönüşü unutmak olmalı. 
  Gitmeyi tercih ettiğimizde , yaşanacak her hikayenin kendimizi keşfetmemizi sağlayacak birer rehber olduğunu düşünmeliyiz. Sonuçta her hikayedeki kahramanlar bir şeyler katmıştır ruhumuza. Görevini tamamlayıp gidenler ise birer anahtar sunmuşlar ve doğru kapıyı açmamızı umut etmişlerdir. Gidenlerin bizden alıp götürdüklerine üzülürken, o kapıların farkına bile varmamışızdır çoğu zaman. İçimize dönüp  bütün kapıları açmaya cesaretimiz varsa eğer kendi bütünlüğümüze ulaşır ve bütün bağımlılıklarımızdan kurtuluruz. 

  Geçmişi affedin, şimdiye odaklanın. Çünkü gelecek bügünde şekillenir.....
  

  

  

Yorumlar

Popüler Yayınlar